Trendi opremljanja prostorov v letu 2016

0

Ne glede na to ali je pred vami celovito opremljanje prostora ali ga želite zgolj osvežiti – so tu trendi, ki bodo zaznamovali leto 2016.

ZUNANJOST PRENESITE V PROSTOR

Panoramske steklene stene od tal do stropa zaznamujejo sodobne bivalne prostore, ki se zlijejo z zunanjim svetom in ponujajo odprt pogled na okolico. Če so vaše steklene površine manjše, si lahko občutek bivanja sredi narave pričarate z obiljem rastlin. Najboljša rešitev majhnega prostora je ozelenela stena. Pri nakupu pohištva (stolov, klubske mize in še česa) izberite materiale, ki jih lahko uporabljate tudi na prostem. Vse bolj priljubljeni glamping bo segel tudi v naše vrtove, saj jih bomo urejali v stilu preprostega kamping razkošja.

SIJAJ MEDENINE, BAKRA IN DRUGIH KOVIN

Kanček retro sijaja, ki je zaznamoval 50. in 70. leta, lahko vnesete v prostor z elementi, kot so svetila, okvirji slik, pladnji, detajli na mizah, stolih in podobno. Najbolj trendovski odtenki so barva zlata in bakra ter druge rožnate različice.

 

amara_100055716165388712

Amara stol Fornasetti Capitello Jonico 3.110 €

OBNOVLJIVI IZDELKI

Potreba po ohranitvi okolja vodi v ponudbo izdelkov, ki jih je mogoče predelati in ponovno uporabiti.  Sodobni kupec se tega zaveda, zato nakupi okolju prijaznih izdelkov naraščajo. Če je vaš proračun omejen, pred nakupom pomislite ali lahko kateri vaš stari kos (npr. stol, omaro) sami obnovite in mu vdihnete svež videz. Morda ga predelate in uporabite v drug namen.

REMAXOV NASVET

Opremljanje doma je časoven in finančni zalogaj, rezultat pa ni vedno tak, kot bi želeli. Svetovalci za notranjo opremo vam pri tem lahko pomagajo in z vami ustvarijo dom, o kakršnem ste vedno sanjali.

Amara svetilka Authentics 415€

Amara svetilka Authentics 415€

ZDRUŽEVANJE IZDELKOV RAZLIČNIH SVETOV

Trend kupovanja lokalnih prehrambnih proizvodov se širi tudi na področje opremljanja bivalnih prostorov. Preverite ponudbo lokalnih umetnikov ali obrtnikov in morda boste našli pravšnji izdelek za vaš dom. To so lahko okrasne posode, stoli, kozarci … Te lahko kombinirate z izdelki z drugih koncev sveta: perzijsko preprogo, maroškim otomanom, kitajsko čajno mizico ali katerim koli izdelkom množične proizvodnje, kot so na primer izdelki švedskega pohištvenega giganta.

living-organic-front-t1

Sedežna garnitura slovenskega proizvajalca KAUCH LIVING ORGANIC 3.190,3 €

 

AMARA, okrasna blazina - Rhumba square - Margo Selby 116€

GEOMETRIJSKI VZORCI

na ploščicah, preprogah in tekstilu dajo prostoru opazen žig. Dramatične barvne kombinacije vzorcev lahko utrudijo oči, zato si izdelke s takimi vzorci omislite v manjših dimenzijah (količinah). Bolj umirjeni barvni odtenki pa lahko prekrivajo večje površine.

 

PANTONOVE BARVNE PALETE 2016

Barvni inštitut Pantone je za leto 2016 napovedal devet barvnih palet, ki bodo zaznamovale pohištvo in druge elemente notranje opreme. Medtem, ko v paleti Natural Forms prevladujejo topli zemeljski toni, so v paleti Dichotomy v ospredju hladne barve. Paleta nežnih pastelov Ephemera se spogleduje z barvami kamnov »nakita«, kot v prevodu pomeni paleta Bijoux. Razigrana paleta Merriment privablja poglede otroške duše, metem ko barve palete Footloose pričarajo občutek svobode in trenutkov v naravi. Zadnje tri palete so še Lineage, Soft Focus in Mixed Bag.

Več: www.pantone.com

bhs_82448827248386591

BESEDILO: BARBARA VREZOVNIK
FOTO: marksandspencer.com , Amara.com , KAUCH.SI, IKEA.COM

Ni komentarjev

Harmonija doma po Feng Šuju

S postavitvijo elementov po načelih feng šuja v dom privabimo življenjsko energijo, ki nas podpira in bogati. VHOD V DOM Prvi vtis ustvarijo elementi pred ...