Osvežitev doma

0

OSVEŽITEV DOMA

Dom lahko osvežite zato, da se boste v njem počutili bolje ali da ga boste prodali po višji ceni.
Začnite z urejanjem okolice oziroma vhoda in nadaljujte s prostori.

1 UREDITE OKOLICO

Razglejte se po okolici. Če vam to, kar vidite, ni všeč, lahko že z manjšimi posegi dosežete veliko spremembo. Zasadite travo, cvetje, grmičke in morda celo drevo oziroma negujte vse omenjeno, če to že imate. Odstranite predmete, ki tja ne sodijo. Verjemite, pohvale mimoidočih bodo kar deževale.


Kakovost_Bivanja_001-192 VHOD NAJ PUSTI VTIS

Očistite zvonec in vhodna vrata, ki morajo biti lepa in dobro vzdrževana. Odstranite pajčevine in v bližino vrat postavite okrasna lonca z zelenjem za veličasten sprejem. V vetrolovu naj ne bodo vidna oblačila in obutev. Pospravite jih v omaro.

Kakovost_Bivanja_001

3 PREPLESKAJTE STENE IN OBNOVITE TLA

Barva prinaša dramatične rezultate za relativno malo denarja. Če dom prodajate, ga prepleskajte z belo ali drugimi bledimi pastelnimi barvami. Obnova tal je finančno večji zalogaj, zato se zanjo odločite, če je obrabljenost prva stvar, ki jo vidite ob vstopu v prostor. Zamenjava s sodobnimi materiali in vzorci je dolgoročna naložba.

4 DNEVNA SOBA BO ZABLESTELA S KAMINOM, Z OKRASNIMI BLAZINAMI IN S CVETJEM

Velike spremembe boste dosegli z menjavo prevlek okrasnih blazin in zaves. Letni časi kličejo po različnih barvnih razpoloženjih, prav tako tudi izbira cvetja, ki krasi klubsko mizico. Visoko cvetje na okenskih policah zmanjšuje svetlobo, rože v velikih loncih pa prostor. Po potrebi jih odstranite. Kamin daje prostoru toplino in občutek bližine. Če ga ne morete dograditi, se odločite za kamin na plin, bioetanol ali elektriko.

kakovost_bivanja_osvezitev_doma_2016_les

Kakovost_Bivanja_001-22

5 KOPALNICA JE NOVA OAZA MIRU

Obnova kopalnice ni poceni, pri prodaji stanovanja pa je ključen prostor. Kljub veliki ponudbi barv in vzorcev ploščic posezite po brezčasnih, nevtralnih odtenkih (po možnosti brez vzorcev). Armature, kad in drugi elementi naj bodo sodobnejšega videza. Piko na i boste ustvarili z dodatki: cvetje, dišeče svečke, barvno usklajene brisače.

Ni komentarjev