Kaj je glavno sporočilo zakona privlačnosti?

0

Zakon privlačnosti je najmočnejši zakon v vesolju, zato je zelo pomembno, da ga pravilno razumemo. Omogoča nam, da si lahko ustvarimo izkušnjo, ki jo želimo; zaradi njega je življenje takšno, kot je. Odziva se na naše misli – v življenje privabljamo tisto, o čemer razmišljamo.

 

Vsakič, ko mislimo na nekaj, kar si želimo, to privabljamo v svoje življenje. Zakon privlačnosti deluje tudi takrat, ko mislimo o nečem, kar si ne želimo – takrat ustvarjamo nekaj nezaželenega. Zelo težko nam je verjeti, da tudi svoje negativne izkušnje ustvarjamo sami. Kadar doživimo nekaj, česar si nismo želeli, raje verjamemo, da Zakon privlačnosti ne deluje. Mogoče pa preprosto nismo razumeli pravil igre.

Pozornost, ki jo namenjamo različnim stvarem, misli, ki se ob tem sprožijo in Zakon privlačnosti, ki se nanje odzove, predstavljajo mehanizem, s katerim ustvarjamo.

Naše misli imajo magnetno moč in izjemno pomembno je, da se tega zavedamo. To pa ne pomeni, da je potrebno nadzorovati vse naše misli. Kaj takega preprosto ni mogoče, ker jih je enostavno preveč. Namesto, da poskušamo nadzirati svoje misli, bodimo pozorni na svoje občutke.

Obstajata le dve vrsti občutkov: tista, ob katerih se počutimo dobro in tista, ob katerih se počutimo slabo. Čustva so najzanesljivejši pokazatelj tega, kaj v določenem trenutku ustvarjamo. Kadar misli posvečamo zaželenemu, so naši občutki pozitivni. Ko misli posvečamo neželenemu, so naši občutki negativni. Če smo pozorni na svoje občutke, lahko že na zelo subtilnih ravneh zaznavamo, kdaj se osredotočamo na nekaj, česar si ne želimo; neprijeten občutek je svarilo, da pravkar razmišljamo o nečem, česar si ne želimo in vzpodbuda, da  misli preusmerimo na nekaj, kar si želimo.

»Vedeti moramo, česa si želimo in verjeti ter čutiti, da nam je dosegljivo.

Priporočamo v branje
Zakon privlačnosti, Esther in Jerry Hicks » Zakon privlačnosti je v zadnjem času tema, o kateri je napisano na kupe knjig, posnetih veliko DVD-jev in filmov ter na voljo veliko različnih razlag in pristopov. Med njimi je zelo malo takšnih, ki bi o Zakonu privlačnosti in ostalih Univerzalnih zakonih govorili s takšno jasnostjo in modrostjo, na tako enostaven in osvobajajoč način hkrati.«

Mateja Kunc, univ.dipl.ekon. osebna in poslovna mentorica, učiteljica djotiša in svetovalka

 

Ni komentarjev